Lila Maria de Coninck

Lila Maria de Coninck studeert art science in Den Haag, maar heeft onder de naam Fernando ervaring met beeldende kunst, literatuur, singer-songwriting, video- en audio-kunst en performance.

“ Ik wil spelen met geuren en kleuren op het festival „

Lila: “Ik wil mensen iets laten ervaren en doen lachen. Na enkele jaren van totale ontbinding is de nood aan verbinding hoog.”

 

Hoe wil je dat precies doen in de havenzone?

Lila: “Net omdat de setting zo indrukwekkend, brutalistisch en koud is, wil ik daar iets moois van maken. Ik wil die locaties zo warm en zo klein mogelijk doen lijken via immersieve ruimte-invullingen. Een enorme uitdaging, want de grote leegte heeft de neiging om hier alles op te slokken.”

Wat wil je programmeren op KONVOOI?

Lila: “Ik denk momenteel nog alle richtingen uit, omdat ik niet per se de vorige edities wil herhalen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen door iets nieuws te introduceren. Bijvoorbeeld door verschillende zintuigen te prikkelen, mensen uit te nodigen die bekende dingen anders doen ervaren, nieuwe geluiden, …”

 

Welke zintuigen werden er geprikkeld tijdens de verkenning in de haven?

Lila: “Veel kleuren en geuren. Misschien wil ik daar ook mee spelen op het festival. Geuren roepen het makkelijkst herinneringen op. Ook het legoblokgehalte van deze omgeving is iets waar ik mee wil spelen.”

Meer over Lila

IG: whothehellislila

Meer info
Close